Projektet

Kort fortalt

I 2017/18 afholdte Københavns Universitet og Aarhus Universitet, med støtte fra A.P. Møller Fonden, et projekt i samarbejde med ASTRA rettet til naturfagslærere for 7.-10. klasser i hele Danmark. Ved hjælp af den naturvidenskabelige skabelsesberetning, fortæller vi historien om universets skabelse, solsystemets tilblivelse, livets opståen og menneskets succes på jorden - Fra Big Bang til det moderne menneske!

Denne fortælling kommer på naturlig vis omkring mange af de koncepter og temaer som allerede er en del af pensum i dag, eksempelvis stjerner og planeter, solsystemet, grundstoffer, energi, celler, jordens klima, evolution, arter, mennesket. Dette giver en ny kontekst og en fantastisk mulighed for at undervise i naturfag på en helt ny måde. Målet er at give et fagligt boost til naturfagslærere og resultere i endnu større faglighed, mere tværfaglighed og bedre forberedelse til den fælles naturfagsprøve.

Igen vil jeg fortælle, at [Big Bang til Naturfag] har betydet rigtigt meget for mig og mit naturfagsteam [...]. Forhåbentlig har I mulighed for at lave flere kurser med lignende indhold til glæde for mange folkeskolelærere - vi har brug for det.

Big Bang til Naturfag blev afholdt for omkring 350 lærere fra 86 skoler i 2017/2018, og det var en stor succes. 99% af de deltagende lærer anbefaler at andre lærer også deltager i projektet. Det er derfor med glæde at vi har åbnet for tilmelding til deltagelse i skoleåret 2018/2019.

Deltagelse på Big Bang til Naturfag indebærer deltagelse på 2 to-dages workshop (i august 2018 og januar 2019), plads i årsplanen til et forløb med udgangspunkt i fortællingen "fra Big Bang til Moderne Menneske", samt planlægning af hvornår vi kan besøge jeres skole med et 1-2 timers oplæg til skolens udskolingselever med hele fortællingen. Vi håber på midler nok til at tilbyde det fulde program, og kan som minimum inviterer indenfor til den første workshop i august: Faglig opdatering, overlevering af materiale, og tid til at udarbejde et tværfagligt forløb.